+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

"Δρόμος Ζωής" Διήμερο οδικής ασφάλειας στο Δήμο Χερσοννήσου Κρήτης

Oι "Μαμάδες στο Δρόμο" συμμετέχουν στο Διήμερο για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο "Δρόμος Ζωής" το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης.



Το διήμερο (το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες) σκοπό έχει μια συνολική προσέγγιση στα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας και της οδικής ασφάλειας (το τελευταίο ιδιαίτερα οξύ στη μεγαλόνησο).

Στο συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 50 ομιλητές, μεταξύ των οποίων επιστήμονες, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη μέσων μεταφοράς και σωμάτων ασφαλείας, μέλη ΜΚΟ και εκπρόσωποι συλλόγων (όπως ο δικός μας).
Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα πραγματοποιηθούν και διάφορες παράλληλες δράσεις.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου.

Η εκπρόσωπός μας στην Κρήτη, κα. Στιβακτάκη, θα εκθέσει τον ιδιότυπο αποκλεισμό από το δημόσιο χώρο τον οποίο βιώνουν όλοι οι πεζοί, αλλά ιδαίτερα όσοι, για οποιοδήποτε λόγο, έχουν μειωμένη κινητικότητα (ανάπηροι, ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, γονείς με καροτσάκια, κ.ά.). Θα προσπαθήσει να μεταφέρει στους συνέδρους τη δυσκολία της μετακίνησης που βιώνουν τα παιδιά και οι γονείς τους και το πόσο κοντά στον κίνδυνο αναγκαζόμαστε να βαδίζουμε κάθε μέρα.
Καθώς όλοι οι πολίτες της χώρας είναι πεζοί πριν γίνουν οδηγοί, απορροφούν βιωματικά την απαξίωση του ΚΟΚ την οποία λίγο αργότερα θα αναπαράγουν ως οδηγοί. Δεν είναι τυχαία η αύξηση της παραβατικότητας που παρατηρείται από τους νέους οδηγούς.
Τέλος, θα προσπαθήσει να δείξει πως απλές, μικρές και εφαρμόσιμες παρεμβάσεις είναι δυνατό να επιφέρουν υπερπολλαπλάσια βελτίωση στην καθημερινότητα των κατοίκων και να μειώσουν δραματικά τον αριθμό των πεζών που κάθε χρόνο σκοτώνονται σε τροχαία δυστυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου