+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 2107

O OHE και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συμφωνούν:
τα τροχαία δυστυχήματα είναι παγκόσμιο πρόβλημα υγείας που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Κάθε δύο έτη  τιμάται μια Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας με σκοπό την προώθηση της οδικής ασφάλειας για όλους.


Πρόπερσι, η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στο παιδί. (θυμηθείτε τις δράσεις του 2015 εδώ).
Στη φετεινή, 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (8-14 Μαΐου), το κεντρικό μοτίβο είναι η ταχύτητα.


Οι "Μαμάδες στο Δρόμο" συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας με δύο δράσεις:

Α) Καλούμε όλους τους δημάρχους του λεκανοπεδίου να περπατήσουν μαζί μας σε δρόμους του Δήμου τους που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Στοιχηματίζουμε ότι δε θα βρουν καμία διαδρομή απαλλαγμένη από εμπόδια για τους πεζούς.
 

Β) Σας καλούμε σε μια Ανοιχτή ξενάγηση με θέμα "Δρόμοι της Αρχαίας Αθήνας".


Για λεπτομέρειες παρακαλούμε κάντε κλικ στους συνδέσμους της κάθε δράσης.

Επίσης υποστηρίζουμε τις (και συμμετέχουμε στις) αντίστοιχες δράσεις άλλων συλλόγων, όπως:

Γ) Χαμηλώνουμε ταχύτητες/Σώζουμε Ζωές, ομιλίες με θέμα την οδική ασφάλεια. Διοργάνωση: SOS Tροχαία Εγκλήματα. Αθήνα, Τετάρτη, 10 Μαΐου, 6:30 μμ, Art Garage, Σολωμού 13, 3ος όροφος.

Δ) Χαμηλώνουμε ταχύτητες/Σώζουμε Ζωές, ομιλίες με θέμα την οδική ασφάλεια. Διοργάνωση: SOS Tροχαία Εγκλήματα και Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής ΑΠΘ. Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 10/5, 7:00 μμ., στο Κτίριο της Αρχιτεκτονικής (Αγγελάκη 13).

Ε) Προβολή του ντοκιμαντέρ “Πεταλούδες στην Ασφαλτο”.  Μια παραγωγή της ΕΡΤ, σε συνεργασία με τον SOS Τροχαία Εγκλήματα. Αλεξανδρούπολη, Αίθουσα προβολών Δημοτικής Βιβλιοθήκης, 7μμ.

ΣΤ) “Οδική Ασφάλεια: Δικαιοσύνη-Πολιτισμός-Πολιτεία-Πολίτες. Σώζουμε Ζωές” σειρά ομιλιών για την οδική ασφάλεια. Διοργάνωση ΕΥΘΥΤΑ. Ρόδος, Mediterranean Hotel, Τετάρτη, 10/5, 18:30.

Ζ) Εκδήλωση του Ενιαίου συλλόγου εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού. Παρασκευή 12 Μαίου στις 12 αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ.

Η) 10η πανελλαδική Ποδηλάτοπορεία: Προτεραιότητα στο Ποδήλατο. Κυριακή 14 Μαΐου, σ' όλες τις μεγάλες πόλεις (λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα των Ποδηλατισσών).


Θ) Συναυλία που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού «Ο Κλειγένης» για τη Μαρία Κ. και το Νίκο Κ., θύματα τροχαίων. Διοργανωτές: Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη, με την υποστήριξη της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ και του συλλόγου SOS Tροχαία Εγκλήματα. Θεσσαλονίκη, Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, Κυριακή, 14/5, 8:00 μ.μ.

____________________

Ενημέρωση: Η δράση (Α) αναβλήθηκε, για χάρη της Έκτακτης δράσης με θέμα "Η ζωή μας έχει αξία", που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου, την ημέρα της Γιορτής της Μητέρας. Αφορμή για την ξαφνική αλλαγή ήταν η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για το μοτοσικλετιστή που χτύπησε σοβαρά μητέρα και παιδιά σε διάβαση της Πατησίων. (συνδιοργανώθηκε από τις συλλογικότητες Μαμάδες στο Δρόμο, "ΠΕΖΗ", "SOS-Τροχαία Εγκλήματα" και "Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ" με τη συμμετοχή των "ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ").



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου