+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Οδική Ασφάλεια Τώρα!



Η χθεσινή μας δράση ήταν αφιερωμένη στην Οδική Ασφάλεια.

Το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας, είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Από το 1990 ως σήμερα έχει προκαλέσει πάνω από 40.000 νεκρούς και πολύ περισσότερους με βαριές αναπηρίες.
Η άναρχη χρήση των μηχανοκίνητων μέσων (παραβιάσεις φαναριών και σημάτων προτεραιότητας, υπερβολική ταχύτητα, μετατροπή των χώρων των πεζών σε υπαίθρια πάρκιν) απειλεί τη ζωή όλων των χρηστών του οδικού δικτύου, αλλά ιδιαίτερα των πεζών. Από αυτούς, οι πιο ευάλωτες ομάδες είναι αυτές που κινδυνεύουν περισσότερο.
Θέλουμε οδική ασφάλεια και τη θέλουμε τώρα!

Οι σύλλογοι Μαμάδες στο Δρόμο, ΠΕΖΗ, SOS Τροχαία εγκλήματα, Φίλοι της Φύσης, Παιδικό Στέκι Τσαμαδού 15, ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, Μετρό Δυτικά, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ διεκδικούμε την άμεση υιοθέτηση δέσμης μέτρων που θα τηρηθούν με συνέπεια και σε χρονικό βάθος:

  • Αποτροπή της καταχρηστικής λειτουργίας του ΙΧ  - Ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Λιγότερα φορτηγά και TIR στις Εθνικούς Οδούς – Μεταφορές προϊόντων με τρένα και πλοία.
  • «Δια βίου» εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια και τα ΜΜΜ, αρχίζοντας από το σχολείο.
  • Ανάπτυξη και περιφρούρηση ολοκληρωμένων υποδομών για την κίνηση πεζών και ποδηλάτων.
  • Δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας με περιορισμό των ταχυτήτων στις περιοχές πυκνής συγκέντρωσης ανθρώπων.
  • Σεβασμό από όλους και έλεχο της εφαρμογής του Κ.Ο.Κ.

Για να διεκδικήσουμε αυτά τα στοιχειώδη μαζευτήκαμε στον πεζόδρομο της Ερμού, έναν τυπικό Ελληνικό πεζόδρομο, ο οποίος παραβιάζεται διαρκώς από δίκυκλα και μερικές φορές και αυτοκίνητα.


Την ώρα που η ομάδα ετοιμαζόταν...


 ... ο Κλόουν Τοτός μοίραζε απλόχερα το γέλιο σ’ όσους περνούσαν, με τις μπαλονοκατασκευές και τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα.

Θερμός υποστηρικτής της προσπάθειάς μας, ο Τοτός δεν παρέλειπε μερικές καλοβαλμένες κουβέντες σ’ όσους έκαναν ότι δεν ξέρουν τι εστί πεζόδρομος.


Τη σκυτάλη πήρε η Άννα, η πολύχρωμη κλόουν.

Παρά τη ζέστη που είχε αρχίσει να γίνεται κουραστική, κατάφερε να ψυχαγωγήσει τα παιδιά με ένα ποικίλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Ξαφνικά, έκανε την εμφάνισή του ένα παράξενο αυτοκίνητο...


Αθόρυβο και ηλεκτροκίνητο, με βάρος μόλις 350 κιλά και επενδεδυμένο με μαλακό αφρώδες υλικό, το δημιούργημα αυτό του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου είναι φτιαγμένο για να κυκλοφορεί πολιτισμένα σε μια πολυάνθρωπη πόλη, χωρίς να δημιουργεί κινδύνους για τη ζωή των γύρω του, ακόμη και σε περίπτωση σύγκρουσης.


 Γύρω στις 2.30 άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι συμμετέχοντες στην ποδηλατοπορεία.


Πολύ σύντομα, ο πεζόδρομος μετατράπηκε σε μια απέραντη ποδηλατούπολη.


Την υποδοχή είχε αναλάβει το συγκρότημα Music Soup κι αμέσως ο αέρας γέμισε με τους ατμοσφαιρικούς ήχους της τζαζ.


Όλοι όσοι συμμετείχαμε σ’ αυτή την εκδήλωση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους καλλιτέχνες που προσέφεραν αφιλοκερδώς το χρόνο και το ταλέντο τους: τους Κλόουν Τοτό και Annoyla Colorful Clown και το συγκρότημα Music Soup.

Ευχαριστούμε επίσης κι όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία και την υποστήριξή σας κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά.
Τα λέμε σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου