+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η δράση στο Βύρωνα

Μετά την επιστολή μας στο Δήμο Βύρωνα και την τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον αντιδήμαρχο που ακολούθησε, συναντηθήκαμε μαζί του στις 11 το πρωί της Παρασκευής στο εργοτάξιο της οδού Χρ. Σμύρνης.


Οι περισσότερες Μαμάδες ήταν στη δουλειά, αλλά ευτυχώς ήρθαν και δύο φίλοι από την οργάνωση ΠΕΖΗ, ο Ν.Σ. και ο Α.Α.


Τι έγινε στη συνάντησή μας:

Πρώτον, μάθαμε ότι το έργο είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη τετραετία. Η παρούσα δημοτική αρχή απλώς εκτελεί και επιβλέπει. Μπορεί να προτείνει κάποιες μικρές παρεμβάσεις, όπως ας πούμε την τοποθέτηση μιας κολώνας φωτισμού λίγο πιο πέρα, για να μην εμποδίζει, αλλά δυστυχώς δε μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα.

Μάθαμε επίσης πως η μελέτη του έργου δεν αναφέρει τίποτα για τα κράσπεδα, οπότε οι ακατάλληλες ράμπες δεν προβλέπεται να αντικατασταθούν. Αν ο δήμαρχος θέλει να κάνει ο εργολάβος κάτι επιπλέον από την αρχική μελέτη, θα πρέπει να τον πληρώσει ανάλογα. Σε ερώτησή μας αν ο δήμος προτίθεται να το κάνει, δεν πήραμε απάντηση.

Ο κ. Καραγιάννης πάντως έδειξε να καταλαβαίνει τις δυσκολίες των πεζών. Σε παρατηρήσεις μας για σκαλιά και άλλα εμπόδια απάντησε υποσχόμενος ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να διορθωθούν.

Δυστυχώς, όπως μας είπε, δε μπορεί να γίνει τίποτα για τα στενά σημεία. Οι παρακείμενες οικοδομές έχουν δικαίωμα να καταλαμβάνουν αυτό που λέγεται "πρασιά" επί του πεζοδρομίου και ο δήμος δε μπορεί να κάνει τίποτα γι αυτό. Μπορεί να διαπλατύνει το πεζοδρόμιο σ' αυτό το σημείο, καταργώντας μια θέση παρκαρίσματος; Ο κ. Καραγιάννης ήταν απόλυτα αρνητικός, και υπογράμμισε πόσες προσπάθειες κάνει ο δήμος για να δημιουργήσει θέσεις παρκαρίσματος. Στην πρότασή μας να τοποθετούνται σταθερά εμπόδια (μπάρες) στις διαβάσεις ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση των πεζών και μπάρες στάθμευσης για μηχανές, ώστε να μην ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, η απόκρισή του ήταν θετική, αλλά αόριστη.

Τέλος, στην παρατήρησή μας ότι στο μέλλον το θέμα της προσβασιμότητας πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη όταν γίνονται έργα, μας διαβεβαίωσε ότι αυτό θα γίνεται στο εξής.


Ευχαριστούμε τον κ. Αντιδήμαρχο για το χρόνο και την προθυμία του και προσδοκούμε σημαντική πρόοδο στο θέμα της βιώσιμης κινητικότητας στο Βύρωνα.

Να είστε όλοι καλά και τα παιδιά σας καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου