+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

"Μια βόλτα" στην άγνωστη πλευρά του Α΄ Νεκροταφείου


"Μια βόλτα" ονομάζουμε τις δράσεις που οργανώνουμε από κοινού πέντε ομάδες, οι ΠΕΖΗ και οι Μαμάδες στο Δρόμο (πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των πεζών) η MOΝUMENTA (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου) η Ομάδα Άστυ (που πραγματοποιεί περιπάτους ανιχνεύοντας τα μονοπάτια της αθηναϊκής ιστορίας) και ο Γιώργος Αμυράς. Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας και πάμε βόλτες στην Αθήνα, στις συνοικίες της, σε ανθρώπινες ιστορίες, στα μνημεία, σε όσα κρύβει αυτή η πόλη…
2η Βόλτα!
Η συλλογική προσπάθεια «Mια βόλτα» επιστρέφει με μία περιήγηση στην άγνωστη πλευρά του Α΄ Νεκροταφείου, στους τόπους ταφής Εβραίων, Καθολικών και Προτεσταντών.
Στην περιήγησή μας στον κήπο της μνήμης θα σταματήσουμε εκεί όπου αναπαύονται οι αρχαιολόγοι Heinrich Schliemann και Adolf Furtwangler, οι σκηνοθέτες Jules Dassin και Humphrey Jennings, οι φιλέλληνες στρατιωτικοί Richard Church και George Finlay, οι πρωτεργάτες του προτεσταντισμού στην Ελλάδα Μιχαήλ Καλοποθάκης και Ιωνάς Κινγκ, οι λογοτέχνες T.H. White και Γιοσέφ Ελιγιά, οι αιώνιοι εραστές Μιμήκος και Μαίρη. Θυμόμαστε τον Johann Karl Fuchs για την μπύρα Φιξ, την Οικογένεια Μέρλιν για τα κουμκουάτ και την ομώνυμη ποικιλία πορτοκαλιών, τον Φρίξο Αριστέα για τους ονειρικούς του πίνακες και τον αστρονόμο Johann Schmidt που ακόμα και από το μνήμα του μας δείχνει πάντοτε προς τ’ αστέρια.
Συνάντηση στην οδό Αναπαύσεως, στην κεντρική πύλη του Α΄ Νεκροταφείου, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 π.μ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 
Λόγω της ιερότητας του χώρου θα πρέπει να είμαστε ευπρεπώς ενδεδυμένοι. 
Και δεν ξεχνάμε άνετα παπούτσια, νερό, αντικουνουπικό και φωτογραφική μηχανή.
Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να βρείτε τη δεύτερη βόλτα μας και στο Facebook.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου