+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Οι επόμενες δράσεις μας

Όπως ήδη ξέρετε, 16-22 Σεπτέμβρη είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, μια εβδομάδα δράσεων και εκδηλώσεων για την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης.

Στα πλαίσια αυτής της εβδομάδας, οι Μαμάδες στο Δρόμο, μαζί με άλλους φορείς, όπως οι αδελφοί σύλλογοι ΠΕΖΗ και ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ οργανώνουμε τρεις δράσεις:

Την Τρίτη, 18 του μήνα, στις 4 το απόγευμα, συγκέντρωση μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και πορεία μέσω Ασκληπιού, Σκουφά και Βουκουρεστίου με σκοπό να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πεζοί ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας: στενά πεζοδρόμια, σπασμένες πλάκες που εμποδίζουν τη μετακίνηση, ανύπαρκτες ράμπες, παρκαρισμένα οχήματα και άλλα εμπόδια, καταπάτηση των πεζοδρόμων από αυτοκίνητα και μηχανές.
Την ίδια μέρα, στις 6 μμ, στο Σύνταγμα, δράση για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πεζοί στις διαβάσεις: οι διαβάσεις χωρίς φανάρια καταστρατηγούνται σα να μην υπάρχουν, ενώ ακόμη και σ' εκείνες με φανάρι, πολλά οχήματα περνούν με κόκκινο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πεζών.
Περισσότερα γι αυτές τις δράσεις, εδώ.

Τέλος, το Σάββατο, 22 του μήνα, ο ξεναγός Αριστοτέλης Κοσκινάς προσφέρει σε όλους τους πεζούς περιπατητική ξενάγηση με θέμα "Άγνωστη Ρωμαϊκή Αθήνα".
Το ραντεβού μας είναι στις 5:00 το απόγευμα του Σαββάτου, 22/9, μπροστά στα σκαλιά του Ηρωδείου, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Αν έρχεστε με το Μετρό, βολεύει ο σταθμός "Ακρόπολη".
Όπως λέει ο ξεναγός μας:
"Η ρωμαϊκή περίοδος αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες  αλλά και αντιφατικές περιόδους στην ιστορία της Αθήνας. Μνημεία των ρωμαϊκών χρόνων είναι ορατά σε πολλά σημεία του ιστορικού κέντρου αποτελώντας σημαντικά τοπόσημα ακόμα και του σύγχρονου αστικού τοπίου. Άλλα όμως, παρότι βρίσκονται σχεδόν μπροστά στα μάτια μας, είναι σχεδόν άγνωστα. Η ξενάγηση ΑΓΝΩΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΘΗΝΑ έχει στόχο να φέρει σε επαφή το κοινό με μερικά από αυτά.

Η περιήγηση μας θα ξεκινήσει από τα σκαλιά του Ηρωδείου, στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου. Αφού αναφερθούμε στο θέατρο που έχτισε ο Ηρώδης Αττικός, θα μιλήσουμε για την Οικία του Πρόκλου, θαμμένη σήμερα κάτω από τον πεζόδρομο. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, όπου θα δούμε τα υπολείμματα των κατοικιών που σώζονται κάτω από το μουσείο. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για την πύλη του Αδριανού και το Ναό του Ολυμπίου Διός. Θα προχωρήσουμε ως το ρωμαϊκό λουτρό επί της Αμαλίας καθώς και τα ερείπια του γυμνασίου που βρέθηκε πίσω από το Άγαλμα του Βύρωνα. Μπαίνοντας στον Εθνικό Κήπο θα δούμε και άλλες ρωμαϊκές αρχαιότητες. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί στο ψηφιδωτό της υστερορρωμαϊκής έπαυλης που βρίσκεται εκεί."

Είστε όλοι καλεσμένοι κι ελπίζουμε να σας δούμε μαζί μας.



Ενημέρωση: Η ξενάγησή μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Για όσους δε μπόρεσαν να έρθουν, παραθέτουμε μια μικρή περίληψη εδώ κι ευχόμαστε να σας δούμε στην επόμενη!

2 σχόλια:

  1. Distixos den tha boreso aft I tin imerominia iparxi periptosi na gin I xana afti I xenagisi lipame pou tha ti xaso........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα. Ελπίζω να μπορέσετε να έρθετε στην επόμενη, η οποία όμως δε θα είναι ίδια.

      Διαγραφή