+ Μια ομάδα ανθρώπων (γυναικών και ανδρών, με παιδιά ή χωρίς) για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Περίπατος με ξενάγηση στα αρχαία μνημεία της Πλάκας



H επόμενη δράση μας προγραμματίστηκε για την Πρωταπριλιά!

Σ' έναν τόπο με πεζοδρόμια και πεζόδρομους που δεν είναι αυτό που λένε, είναι μια ταιριαστή ημερομηνία για να περπατήσουμε σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Αθήνας.

Οδηγός στον περίπατό μας θα είναι ο ξεναγός Αριστοτέλης Κοσκινάς, ο οποίος γράφει για την ξενάγησή μας στην Πλάκα:

"Η περιοχή της Πλάκας αγκαλιάζει την Ακρόπολη. Oι περισσότεροι την ξέρουν ως μέρος για περίπατο ή βραδινή έξοδο. Αποτελεί όμως έναν από τους πιο ιστορικούς τόπους στην Ελλάδα. Είναι, ίσως, η παλιότερη γειτονιά στην Ευρώπη, που φέρει τα ίχνη χιλιάδων χρόνων κατοίκησης. Η ξενάγησή μας θα ανιχνεύσει αυτά τα σημάδια, ξεκινώντας από την περιοχή του Θησείου, τη μια άκρη της αρχαίας πόλης. Θα ακολουθήσουμε παλιούς και νέους δρόμους για να γνωρίσουμε την Αρχαία Αγορά (το πολιτικό και εμπορικό κέντρο της αρχαίας Αθήνας) τη Ρωμαϊκή αγορά, (χώρο εμπορικών και οικονομικών ανταλλαγών για αιώνες) τη βιβλιοθήκη του Αδριανού (χώρο πολιτισμού στα ρωμαϊκά χρόνια, όταν η Αθήνα ήταν ένα από τα εκπαιδευτικά κέντρα της αυτοκρατορίας). Η περιήγηση θα τελειώσει με το μνημείο του Λυσικράτη στην ανατολική άκρη της Πλάκας."

Το ραντεβού μας είναι Κυριακή, 1 Απριλίου 12 το μεσημέρι έξω από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π στο Θησείο.
Η διαδρομή της ξενάγησης εδώ.

Walk and guided tour in Plaka, the oldest neighborhood of Athens. Starting from Thisseion subway station at 12 pm, we will see the Ancient Agora, the Roman Agora with the Tower of the Winds, Emperor Hadrian's library. Our tour ends at the Lysicrates monument, at the southeast corner of Plaka, near the New Acropolis Museum.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου